Posted by: nyurkha | May 20, 2009

A naibii criza financiara!

Toata lumea se plange de criza financiara. A inceput de cateva luni bune si parca numai ieri am aflat cu totii. “Doamne, doar e criza!”, “Nu sti ca e criza financiara?”

Okay, eu una am inteles ca e criza: oamenii isi pierd job-urile, salariile vin cu intarziere sau deloc, nu poti gasi un loc de munca cu un salar mai bun, etc. Am inteles. Dar nu credeti ca e de ajuns? Gata! Atat ne plangem in fiecare zi ca e criza!! Inainte de criza a fost problema aderarii la Uniunea Europeana si faptul ca toti bani din fonduri se duc la politicieni sau mai stiu eu la cine, inainte de asta a fost aderarea in sine, ne plangem de faptul ca inca mai sunt comunisti in tara asta, ne plangem despre politicieni, despre gropile din tara, despre saracie, despre tigani, despre tineri, despre studenti, elevi, profesori, patroni, colegi, ne plangem despre presa, minciuna, manipulare; as putea continua pana dimineata. 

Gata! E de ajuns! Hai sa ne vedem fiecare de viata, sa o facem sa fie cat mai plina de bucurii si nu sa ne plangem in fiecare zi despre aceleasi lucruri. Eu cred ca sunt romani care se bucura cand au ceva nou despre care sa se planga! 

“Vai!, sti ce mi s-a intamplat? Am fost la Urbanism sa iau niste acte, si nu aveam tot ce era nevoie la mine. M-au trimis aia la politie, la primarie si dupa aia din nou la politie. M-am saturat de birocratia asta”

Va suna cunoscut? Asta e! Nu avem ce face. Pe toti ne enerveaza, dar nu facem nimic decat sa ne plangem. Pana nu sunteti in stare sa faceti ceva concret mai bine taceti cu totii din gura!

Si acum, ca doar romanul rade de necazul lui (NU SE PLANGE IN FIECARE ZI), sa va spun un banc care l-am auzit de curand.

E august, un mic oras pe malul marii …, in plin sezon, ploua torential de cateva zile, orasul arata de parca ar fi parasit. Toti au datorii si traiesc din credite. Din fericire vine un rus bogat la un mic hotel cochet. Vrea o camera. Pune o bancnota de 100$ pe masa receptionerului si se duce sa vada camerele. Seful hotelului ia repede bancnota si se duce repede sa plateasca datoriile la macelar. Acesta ia bancnota si se duce repede sa-si plateasca datoria la crescatorul de porci. Acesta la rândul lui se grabeste sa-si plateasca datoriile la cel ce-i livreaza furaje pt. porci. Cel cu furajele insfaca bancnota si alearga la prostituata pe care nu o mai platise demult. In timpurile astea de criza pana si ea ofera servicii pe datorie! Prostituata ia bancnota in mana si se grabeste spre hotel, unde fusese cu clientii ultimele dati si unde ramasese datoare. In acest moment coboara rusul, dupa ce a inspectat camerele, spune ca nici o camera nu-i place, isi ia bancnota si paraseste orasul. Nimeni nu a cistigat ceva, insa intregul oras traieste acum fara datorii si priveste optimist spre viitor!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: